Forum - VINCON VRANCEA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forum - VINCON VRANCEA

Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet!
( Papa Ioan al XIII-lea )
 
AcasaAcasa  Muzica  Ultimele imaginiUltimele imagini  Publicitate  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Beciul Domnesc la Time's
Categorii de vin Icon_minitimeSam Feb 20, 2010 1:21 pm Scris de Admin

» Pagini meniuri
Categorii de vin Icon_minitimeVin Feb 19, 2010 9:43 pm Scris de Admin

» Comunicare promotie 50ml vinars + tigara de foi
Categorii de vin Icon_minitimeJoi Feb 18, 2010 8:58 pm Scris de Admin

» Valentine's Day in Focsani 2010 - Feteasca Neagra vinul Indragostilior din Focsani
Categorii de vin Icon_minitimeDum Feb 14, 2010 2:40 pm Scris de Admin

» SEDINTA NATIONALA DE VANZARI - IANUARIE 2009 - FOCSANI
Categorii de vin Icon_minitimeLun Ian 25, 2010 1:46 pm Scris de Admin

» Salut !
Categorii de vin Icon_minitimeJoi Ian 21, 2010 9:04 am Scris de aleodor.salceanu

» Sa umplem lista de melodii din sectiunea MUZICA
Categorii de vin Icon_minitimeVin Ian 15, 2010 11:05 am Scris de Admin

» Pe scurt, despre vincon-horeca.forumgratuit.ro
Categorii de vin Icon_minitimeJoi Ian 14, 2010 5:54 pm Scris de Admin

» TÃMÂIOASÃ ROMÂNEASCÃ 1996
Categorii de vin Icon_minitimeSam Ian 09, 2010 8:58 pm Scris de Admin

» Cum introduc si eu o fotografie in mesajul meu?
Categorii de vin Icon_minitimeJoi Ian 07, 2010 10:14 pm Scris de Admin

» Paharul de vin - arta, stiinta, design sau lux ?
Categorii de vin Icon_minitimeDum Dec 20, 2009 2:00 pm Scris de Admin

Site-uri utile
Vincon Vrancea
-----------------------
RECLAME GRATUITE
-----------------------
Aici esti acasa2!
---------------------
Club Dario
----------------------
Aici esti acasa!
----------------------
Aici esti acasa!
----------------------
Aici esti acasa!
---------------------

Numar de vizite unice!

 

 Categorii de vin

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 160
Data de inscriere : 11/12/2009
Varsta : 41
Localizare : FOCSANI

Categorii de vin Empty
MesajSubiect: Categorii de vin   Categorii de vin Icon_minitimeSam Dec 19, 2009 5:38 pm

Legea româna recunoaste urmatoarele categorii de vinuri:
Vinuri pentru consumul curent:
-Vin de masa (VM),
-Vin de masa superior (VMS)
Vinuri de calitate:
-Vin superior (VS),
-Vin de calitate superioara cu denumire de origine controlata(VDOC),
-Vin cu denumire de origine controlata (DOC),
-Vinuri cu denumire de origine controlata si trepte de calitate (DOCC).
* Cules la maturitate deplina (CMD)
* Cules târziu (CT)
* Cules selectionat (CS)
* Cules la înnobilarea boabelor (CIB)
* Cules la stafidirea boabelor (CSB)
* Cules la maturitate de înnobilare (CMI)


Din punct de vedereal continutului de zahar, vinurile pot fi clasificate dupa cum urmeaza:
seci - pâna la 4 g/l
demiseci - între 4-12 g/l
demidulci - între 12-50 g/l
dulci - peste 50 g/l.

Vinurile de calitate superioara (VS)
sunt produse din varietati de struguri cu potential ridicat, provenite din regiuni viticole bine definite. Aceste vinuri sunt vândute sub denumirea podgoriei sau a regiunii viticole, cu sau fara mentiunea tipului de strugure utilizat; vinurile vândute cu utilizarea numelui strugurelui folosit trebuie sa contina cel putin 85% din varietatea respectiva.
Vinurile de calitate superioara cu denumire de origine controlata (VDOC) sunt produse din soiuri de struguri autorizate si recomandate pentru cultivare în regiunea respectiva, dupa criterii dinainte stabilite, cum ar fi: regiune viticola, varietate si asortiment de varietati, metode de cultivare, cantitate maxima de struguri per hectar, control tehnic si de calitate.
Dreptul de a produce vinuri cu denumire de origine controlata este acordat de catre Ministerul Agriculturii, bazat pe propuneri facute de catre Oficiul National al vinului si viei (începând cu recolta 1993). Ministerul Agriculturii, Oficiul National al vinului si viei si Institutul National de Cercetari garanteaza autenticitatea vinurilor cu denumire de origine controlata.
Potrivit dispozitiilor Oficiului Român al vinului si viei, vinurile cu denumire de origine controlata trebuie sa aiba o vechime de cel putin 1-2 ani, pentru vinurile albe si minimum 2-3 ani, pentru vinurile rosii; vinurile trebuie pastrate în butoaie de stejar cel putin jumatate din aceste perioade.
Exista 14 laboratoare autorizate, situate în principalele podgorii, ce analizeaza caracteristicile fizice si chimice ale vinurilor; atât inspectorii cât si chimistii ce îsi desfasoara activitatea în aceste laboaratoare, poseda propriul lor sigiliu; copii ale acestor sigilii sunt înregistrate la sediul departamentui specializat al Uniunii Europene din Bruxelles.
Sus In jos
 
Categorii de vin
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum - VINCON VRANCEA :: Activitate marketing si trade :: Informatii foarte interesante despre vie si vin-
Mergi direct la: