Tipul vinului: dulce
Categoria de calitate: D.O.C.- C.M.D. COTEŞTI
Decrierea vinului
Generalitati: Un vin care ar putea fi descris ca atipic, datorita caracterului sau dulce, dat fiind ca in genere, acest soi de vin este vinificat in sec.
Vinificatie: Vinificatia cu rest de zahar a fost inca o data o proba a profesionalismului specialistilor nostri, care au reusit astfel sa pastreze aromele, gustul si culoarea specifica soiului, dar sa fie in acelasi timp o prezenta inedita in piata vinului.
Aroma/Gust: Caracterul dulce al vinului a condus la o explozie a aromelor de prune uscate, mure si cirese negre, subtil nuantate de arome florale – violete, si de taninul delicat acumulat in timpul maturarii in butoaie de stejar. Invechirea in sticla i-a conferit acel remarcabil finis, catifelat si in egala masura persistent.
Recomandari: A se servi la temeratura de 16-18 C, dupa ce in prealabil vinul a fost deschis cu cca. Jumatate de ora inainte de servire. Este un vin ce poate fi asociat in egala masura carnurilor de pasare si peste marinate, salatelor de cruditati sau poate fi servit ca vin desert.
MEDALII:
- Medalie de Aur - Festivalul International al Viei si Vinului BACHUS – 2001
- Medalie de Bronz – NOVVIN - 2003
FOTOGRAFIA PRODUSULUI:http://www.vinconromania.ro/pages/zoom2.php?pic=b/18fe76030a070ec0051b1746fa1d103c.jpg