Forum - VINCON VRANCEA
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Forum - VINCON VRANCEA

Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet!
( Papa Ioan al XIII-lea )
 
AcasaAcasa  Muzica  Ultimele imaginiUltimele imagini  Publicitate  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  
Ultimele subiecte
» Beciul Domnesc la Time's
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeSam Feb 20, 2010 1:21 pm Scris de Admin

» Pagini meniuri
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeVin Feb 19, 2010 9:43 pm Scris de Admin

» Comunicare promotie 50ml vinars + tigara de foi
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeJoi Feb 18, 2010 8:58 pm Scris de Admin

» Valentine's Day in Focsani 2010 - Feteasca Neagra vinul Indragostilior din Focsani
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeDum Feb 14, 2010 2:40 pm Scris de Admin

» SEDINTA NATIONALA DE VANZARI - IANUARIE 2009 - FOCSANI
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeLun Ian 25, 2010 1:46 pm Scris de Admin

» Salut !
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeJoi Ian 21, 2010 9:04 am Scris de aleodor.salceanu

» Sa umplem lista de melodii din sectiunea MUZICA
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeVin Ian 15, 2010 11:05 am Scris de Admin

» Pe scurt, despre vincon-horeca.forumgratuit.ro
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeJoi Ian 14, 2010 5:54 pm Scris de Admin

» TÃMÂIOASÃ ROMÂNEASCÃ 1996
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeSam Ian 09, 2010 8:58 pm Scris de Admin

» Cum introduc si eu o fotografie in mesajul meu?
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeJoi Ian 07, 2010 10:14 pm Scris de Admin

» Paharul de vin - arta, stiinta, design sau lux ?
Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeDum Dec 20, 2009 2:00 pm Scris de Admin

Site-uri utile
Vincon Vrancea
-----------------------
RECLAME GRATUITE
-----------------------
Aici esti acasa2!
---------------------
Club Dario
----------------------
Aici esti acasa!
----------------------
Aici esti acasa!
----------------------
Aici esti acasa!
---------------------

Numar de vizite unice!

 

 Cunostinte minime despre vinuri.

In jos 
AutorMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin


Mesaje : 160
Data de inscriere : 11/12/2009
Varsta : 41
Localizare : FOCSANI

Cunostinte minime despre vinuri. Empty
MesajSubiect: Cunostinte minime despre vinuri.   Cunostinte minime despre vinuri. Icon_minitimeMier Dec 16, 2009 8:22 pm

O carte, un prieten, o sticla cu vin iti aduc fericirea! scria Moliere, insa drumul parcurs de vin, de la butuc la pahar, cunoaste o evolutie interesanta si complexa, finalizata cu pastrarea si comercializarea produselor viticole.
Aceasta licoare este una dintre primele creatii ale umanitatii, cultura vitei-de-vie si a vinului interferindu-se cu istoria omenirii de aproape 7.000 de ani. Datele arheologice atesta originea vitei-de-vie si a vinului in marile culturi ale Greciei, Romei si Egiptului. Mai mult decit atit, au existat si zei ai vinului si ai vitei-de-vie: Dionysos la greci si Bachus la romani. Dintotdeauna vinul a fost prezent la sarbatori, la ceremonii, ca medicament si/sau antiseptic si ca aliment furnizor de elemente nutritive.

Accesorii pentru servirea vinurilor

Pentru valorizarea completa, serviciul de prezentare si servire a vinului se realizeaza cu instrumente si accesorii specifice respectiv :
- cupa somelierului
- paharul de degustare
- tirbusonul
- cosuletul pentru servire
- carafa pentru decantare
- termometrul cu citire rapida
- clestele
- dopuri
- frapiera
- caruciorul pt vin
- diferite tipuri de pahare.


Paharele si vinul sunt inseparabile. Degustarea unui vin este o arta prin care se pune in valoare toata munca viticultorilor si oenologilor. Paharul pentru degustare este instrumentul perfect pentru degustare, prin forma si caracteristicile sale. Paharul din sticla incolora, cu o permeabilitate foarte buna a luminii are o forma speciala, iar dimensiunile au fost standardizate de Oficiul International al Viei si Vinului. Deschiderea paharului este putin mai ingusta decat partea de jos, ceea ce permite concentrarea spre nas a aromelor.

Asocierea vinurilor cu preparatele culinare
Orice masa modesta sau aleasa nu este de conceput fara vinuri adecvate, in armonie cu preparatele culinare.

Cateva principii de baza ale asocierii:
Culoarea - vinurile albe cu preparatele din carne alba si vinurile rosii cu preparatele din carne rosie.
Densitatea – continutul in alcool, concentratia aromelor si buchetul se asociaza cu gustul si savoarea preparatelor culinare; preparatele fine se asociaza cu vinuri fine iar preparatele consistente cu vinuri mai puternice .
De asemenea este importanta temperatura de servire a vinului:
Vinurile rosii se servesc la temperatura camerei, adica 15-18 grade
Vinurile albe se servesc intotdeauna reci.
Sus In jos
 
Cunostinte minime despre vinuri.
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Informatii interesante despre vinul ROSE
» Pe scurt, despre vincon-horeca.forumgratuit.ro

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forum - VINCON VRANCEA :: Activitate marketing si trade :: Informatii foarte interesante despre vie si vin-
Mergi direct la: