Admin Admin
Mesaje : 160 Data de inscriere : 11/12/2009 Varsta : 42 Localizare : FOCSANI
| Subiect: TÃMÂIOASÃ ROMÂNEASCÃ 2004 Lun Dec 14, 2009 6:16 pm | |
| Tipul vinului : dulce Categoria de calitate : Vin cu indicatie geografica - DEALURILE BUZAULUI – PIETROASA Vin alb dulce, plin de nerv, aromat, care se impune prin fructuozitatea absolut particulara, destul de rar intalnita la vinurile aromate. Aciditatea ridicata, constitutia sa robusta care nu pierde nimic din onctuozitatea si catifelarea specifica vinurilor de inalta tinuta, il recomanda ca fiind cel mai reprezentativ soi aromat autohton. Prin maturare, aromele de flori de salcam si tei combinate cu cea a mierii de albine si a strugurilor supracopti, se rotunjesc si chiar se redefinesc prin nuante ce amintesc de parfumul florilor de busuioc. De retinut ca acesta este un "vin capodopera", cand este obtinut din plantatiile de la Pietroasa, atinge perfectiunea, devenind unitate etalon. Acesta poate fi consumat ca vin desert sau asociat unui desert rafinat sau chiar ca vin aperitiv in genul Muscatului de Frontignon, inlocuind aperitivele de tip Bitter sau Campari sau vermuturile. MEDALII: Diploma de Onoare – NOVVIN - 2003 FOTOGRAFIA PRODUSULUI:http://www.vinconromania.ro/pages/zoom2.php?pic=b/4f68a6a80c40e99461b32fa76b5ac9ee.jpg | |
|