Tipul vinului : demidulce
Categoria de calitate : Vin de calitate cu indicatie geografica : Viile Vrancei – ODOBESTI
Decrierea vinului
Generalitati : Vin rosu care datorita caracterului sau demidulce, a conservat particularitatile de culoare si gust ale acestui an de recolta.
Vinificatie: Vinificat din struguri recoltati tarziu, la sfarsitul sezonului de recoltat, fapt ce a permis acumularea de zahar si imprimarea caracterului demidulce, atipic poate soiului dar exceptional ca finalitate.
Aroma/Gust : Este un vin echilibrat, atragator prin culoare, prin mirosul delicat si savoarea lejera si apetisanta, capata un plus de valoare aromatica si gustativa datorita vinificarii cu rest de zahar. Prin invechire vinul se catifeleaza, parametrii sai organoleptici evolueaza, vinul putand capata la deplina maturitate caracter de unicat.
Recomandari : Se recomanda a fi servit la temperatura camerei sau in componenta unor cocktail-uri rafinate. Nu trebuie uitat nici ca ingredient in sosuri pentru salate si orez, reprezentand o prezenta binefacatoare la orice masa fie ea o masa in familie sau una sofisticata.
FOTOGRAFIA PRODUSULUI:http://www.vinconromania.ro/pages/zoom2.php?pic=b/10bc68416f0f40dc4d9281e500ef03fa.jpg